Cv Ketels Cv ketel vervangen nieuwe cv ketel

Waarom zou ik mijn oude cv ketel vervangen?

Een nieuwe, moderne HR ketel bespaart u jaarlijks 15% tot 20% op uw stookkosten,

Besparen op uw stookkosten

Met een hoogrendementsketel bespaart u flink op uw stookkosten. Nieuwe hr-ketels gaan steeds efficienter om met de opgewekte warmte. Als we uitgaan van het gasgebruik van een gemiddeld Nederlands gezin (1600 m³), dan kunt u tot € 250 per jaar besparen op de stookkosten ten opzichte van een conventionele ketel. Zo is de investering in een nieuwe ketel al binnen enkele jaren terugverdiend.

Hoog rendement

Een hr-ketel is een cv-ketel met een hoog rendement. Bij rendement wordt gekeken naar de hoeveelheid gas die omgezet wordt in warmte. Hr-ketels kunnen een rendement halen van meer dan 100%. De meeste mensen kiezen voor een toestel met een rendement vanaf 107 %. Dit kunt u zien aan het gaskeur label HR 107. Andere klasses zijn HR 100 en HR 104.

Een hr-toestel heeft veel voordelen. De belangrijkste op een rijtje:

Besparen op uw stookkosten.

Meer comfort in huis.

Optimaal profiteren van een hoge capaciteit.

Wacht niet langer en vervang direct uw oude ketel door een nieuwe moderne ketel met topprestaties. Vraag hier uw Offerte aan

 

Radiatoren

Een extra radiator plaatsen, of een volledige nieuwe centrale verwamingsinstallatie leveren en monteren? Daniels installatietechniek verzorgt het graag voor u, in Nijmegen en omgeving. Wij leveren en plaatsen radiators van een hoogwaardige kwaliteit.

Voor een nieuwe, dan wel vervanging of uitbreiding van een installatie dient vooraf grondig nagedacht te worden hoe de installatie er uiteindelijk uit moet komen te zien. Niet alleen de materiaalkeuze is van belang, ook de eisen en wensen van u als gebruiker betreffende comfort zoals de ruimtetemperatuur. Een professionele berekening is noodzakelijk. Daarnaast is het beschikbare budget van belang. Samen met onze groothandel kunnen wij een gedetailleerde offerte opstellen.

Soorten radiatoren

Radiatoren zorgen voor de verwarming van uw huis. Uw cv-ketel zorgt voor warm water dat via buizen naar elke radiator in uw huis stroomt. Het warme water geeft de warmte af aan de lucht en wordt afgevoerd om opnieuw verwarmd te worden. Een radiator geeft luchtverwarming en stralingswarmte. Stralingswarmte is vergelijkbaar met de warmte van de zon of een houtkachel, waarbij de warmte direct voelbaar is. Vaak wordt een radiator onder een raam of tegen een buitenmuur geplaatst. Op deze plekken komt er veel kou van buiten en geeft de centrale verwarming dus het meeste rendement. Er zijn 3 soorten:

Paneelradiator
Ledenradiator
Designradiator

Convectoren

In alle woningen met schuifpui of glas tot op de grond zijn convectorputten een ideale oplossing. U houdt een onbelemmerd uitzicht op uw tuin gaan en wint behaaglijke warmte. Wij leveren en plaatsen convectorputten en verzorgen tevens de aansluitingen op de bestaande installatie voor u.

Een convector is een verwarmingselement dat ervoor zorgt dat het in huis warm is. De warmte van het water uit de cv-ketel wordt afgegeven aan de lucht. Kenmerkend voor convectoren iConvectoren s dat de warmte voor een groot deel (ongeveer 90%) als warme luchtstroom wordt afgegeven. Dit wordt ook wel convectiewarmte genoemd. De overige 10% is stralingswarmte. Convectoren zijn er in verschillende maten en kleuren. De belangrijkste voordelen van deze verwarming zijn:

Gelijkmatige warmte
Energiezuinig
Verwarming uit het zicht.

 

Vloer- en wandverwarming cv installaties

Vloer- en wandverwarming is vaak een mooie oplossing. Wel vraagt het aanleggen van Vloer of  Wandverwarming een zeer zorgvuldige aanpak. U moet er toch niet aan denken dat na het leggen van de tegels na een lekkage de vloer moet worden opgebroken? Wij hebben al vele jaren ervaring waardoor wij de meeste systemen goed kennen en weten waar we op moeten letten.

Vloerverwarming
Er zijn een paar dingen die je over vloerverwarming moet weten. De gemiddelde cv ketel heeft een aanvoertemperatuur tussen de 70 en de 90 °C. Dit is een veel te hoge temperatuur om door de vloerverwarmingsbuizen van de vloerverwarming te laten stromen. Om deze temperatuur te temperen heb je een vloerverwarmingsverdeler nodig. Deze verdeler wordt aangesloten op de CV installatie en verdeelt het water over de verschillende vloerverwarmingsgroepen en zorgt dat de watertemperatuur in de vloer niet boven de 50 °C komt.

Vloerverwarming als hoofdverwarming
De vloerverwarmingsbuis heeft een diameter van 16 mm. Er moet minimaal 20 mm cement over de buizen liggen, de totale verhoging is dus minimaal 36 mm. Als je de vloerverwarming als hoofdverwarming wilt gebruiken, zonder radiatoren dus, dan moeten de buizen in de vloer zo’n 10 á 15 cm uit elkaar komen te liggen. In een goed geïsoleerde ruimte kies je voor 15 cm en is de ruimte slecht geïsoleerd dan kies je voor een buisafstand van 10 cm.

Vloerverwarming als bijverwarming
Heb je al radiatoren en gebruik je de vloerverwarming als bijverwarming, leg dan de buizen op 20 – 25 cm uit elkaar.

Besparing met  Vloer- of wandverwarming

Vloer- en wandverwarming is bijzonder zuinig met energie. Door de grotere behaaglijkheid en de gelijkmatige temperatuurverdeling kan in woonvertrekken de ruimtetemperatuur 2 a 3 graden lager zijn. Bij verwarming doormiddel van radiators staat de thermostaat al gauw op 21 a 22 graden. Bij vloer- en wandverwarming daarentegen is 19 a 20 graden voor de meeste mensen al comfortabel. bovendien wordt door de gelijkmatige temperatuur luchtcirculatie voorkomen. Daardoor is er geen koude trek langs de vloer en ook de energiekostende “warmte deken” tegen het plafond ontbreekt. Door de lagere watertemperatuur wordt het ketelrendement vergroot. Dit betekend een besparing op de energiekosten van circa 18%.

De kosten van Vloer- of wandverwarming?

In veel gevallen is vloer- of wandverwarming niet veel duurder. Zeker niet wanneer als u tijdens een verbouwing toch al bezig bent met het vernieuwen van de vloer of het aanpassen van de wanden. Om een betere inschatting te kunnen maken van de kosten komen wij graag bij u langs.

 

Thermostaat cv installaties

De thermostaat zorgt voor uw persoonlijke comfort. Met een thermostaat kunt u de temperatuur in huis regelen. U kunt de temperatuur lager of hoger zetten. De thermostaat zorgt ervoor dat de cv-ketel harder gaat stoken als het te koud wordt en afslaat als de gewenste temperatuur bereikt is. De ruimte waar de kamerthermostaat hangt, wordt de referentieruimte genoemd. Vaak is dat de woonkamer, omdat daar de meeste tijd wordt doorgebracht.

Slimme thermostaat

De Nefit Easy is een nieuwe en zeer slimme thermostaat die heel veel voordelen heeft. Deze thermostaat van Nefit heeft een strak design en een bediening op afstand! De thermostaat regels zelf de temperatuur aan de hand van de aanwezige smartphones, waarop u zelf uw voorkeuren kunt instellen. Zonder contract of abonnement kunt u al eenvoudig energie besparen.

Tip: hang een klokthermostaat altijd op ooghoogte. Niet tegen een koude muur, in de zon, bij een raam of deur of boven de radiator. De gemeten temperatuur is dan niet betrouwbaar.