Als we sommige media zouden moeten geloven, zijn we binnen een paar jaar van het gas af en is het snel gebeurd met de cv-ketel. Zo ligt het natuurlijk niet: het gaat nog wel even duren voor we de cv-ketel echt kunnen missen. Natuurlijk moeten verwarmingsinstallaties wel steeds duurzamer worden. Veel mensen denken na over een toekomstbestendig alternatief voor hun oude cv-ketel. Een hybride combinatie van een energiebesparend HR-toestel en een elektrische warmtepomp is verreweg de populairste optie. Logisch, want deze combinatie biedt het beste van twee werelden. Het gasverbruik gaat fors omlaag, terwijl u qua energievoorziening flexibel blijft. Bovendien maakt het een overstap op termijn naar een volledig elektrisch installatie eenvoudig.

Fors gas besparen met een relatief lage investering

Het prijskaartje hoeft geen belemmering te zijn om te kiezen voor een hybride installatie. Om het u gemakkelijk te maken heeft Nefit drie hybride basisoplossingen samengesteld met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Uiteraard zijn er een paar randvoorwaarden en moet per situatie beoordeeld worden wat de beste oplossing is.

Voor elke woning een hybride installatie

Met vermogens van 3 tot 16 kW is de EnviLine Hybride Basis breed toepasbaar, bijvoorbeeld als uitbreiding op uw bestaande cv-ketel als die nog een tijd meekan. Maar ook als uw cv-ketel vervangen moet worden: cv-ketel eruit, hybride installatie erin.

Voordelen
• Relatief lage investering: al vanaf € 2.900,- inclusief BTW, compleet gemonteerd
• Hoge gasbesparing: cv tot meer dan 80%* (cv + warm water: tot meer dan 60%)
• Ook geschikt voor gewone radiatoren: lage-temperatuurverwarming niet nodig
• Eenvoudige montage, geen bouwkundige aanpassingen
• Behaaglijk comfort: HR-toestel voor warm water en als back-up bij winterse kou
• Verbetert het energielabel van de woning
• Compacte oplossing: eenvoudig uit te breiden afhankelijk van uw situatie en wensen (bijvoorbeeld All-electric (gasloos), Nefit zonneboiler voor warm water, Nefit zonnepanelen voor groene stroom etc.)

Subsidie

Voor hybride installaties geldt de ISDE-subsidie op warmtepompen en zonneboilers. Met aftrek van de ISDE-subsidie hoeft de investering niet hoog te zijn. Een complete hybride installatie, met warmtepomp en nieuwe HR-ketel, is al mogelijk vanaf ongeveer € 4.600,-.

Bron: proef Woonbedrijf Eindhoven 2017/2018